Onze grote jongens.
Unieke stuks! 

Hier kan je een overzicht vinden van onze grote parels. Elke cactus is hier uniek. What you see is what you get. Deze kanjers worden gratis aan huis geleverd en op jouw favoriete spot geplaatst. 

Dolores

Dit is Dolores, een Pachycereus Pringlei oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. De cactussen bij ons beschikbaar worden in het zonnige Tenerife in volle grond gekweekt. Op 35 jarige leeftijd krijgen ze een nieuw leven bij iemand in de woonkamer. Omdat ze hun kindertijd in Tenerife hebben doorgebracht, hebben de planten een veel dikkere stam dan cactussen van dezelfde soort die in België worden opgevoed.

Wij verkopen 3 standaard maten, deze kan je online bestellen. Wil je een meer-stammige of heb je speciale wensen, geen probleem! stuur ons een mailtje.

De Pachycereus Pringlei heeft nood aan direct zonlicht. Eén liter per maand is flink voldoende tijdens de wintermaanden. In de zomer verbruikt deze plant iets meer en kan je de hoeveelheden verdubbelen. 

 

Dolores L

Dolores L

449,00 €Prijs

Ralphie

Ralphie, onderdeel van de Stesonia Coryne familie uit Argentinië is misschien wel de meest indrukwekkende cactus van het hele assortiment. 


Deze ook wel tandenstoker-cactus genoemde plant heeft zeer veel lange naalden. Voorzichtig zijn is een must!

Dit maakt de plant wel zeer indrukwekkend. Iets voor in jouw interieur? Zorg dan zeker dat er genoeg ruimte rond de plant beschikbaar is.

Wij hebben verschillende Ralphies op voorraad. Allen aan dezelfde scherpe prijs.

  • Hoogte XL: 180 - 220 cm

  • Pot diameter: ø 50 cm

Ralphie XL

Ralphie XL

599,00 €Prijs

Cecil XL

Cecil heeft een zeer mooie rechte stam die gekenmerkt wordt door de opvallende witte naalden. Sommige planten hebben over de volledige lengte een mooie witte lijn. Dit geeft een zeer mooi contrast met de donkergroene stam. Een zeer elegante plant die niet alle aandacht opeist in de kamer. 

Cecil is verkrijgbaar in 2 maten:

  • De kleinste maat zal groeien in de pot maar zal smaller worden bovenaan. Deze kan je in huis halen voor 89 euro.

  • De grotere maat heb je voor 399 euro. Dan heb je direct een stevig formaat tot 140 cm.

 

Cecil L

Cecil L

399,00 €Prijs

Luke

Luke is een grote vertakte Espotstoa Lanata cactus. Deze plant herken je direct aan zijn zachte witte dons. Mispak je niet want onder de dons zitten naalden.


Luke is afkomstig uit Peru, hij krijgt daar de bijnaam de Peruviaanse sneeuwbal


Deze cactus is al vertakt, dit gebeurt enkel in volle grond. Gepot zal deze plant niet vertakken. Vertakkingen binnen deze soort kom je niet vaak tegen bij gekweekte planten.

Luke is enkel in deze maat (grootorde 200cm) beschikbaar.

Luke XL

Luke XL

499,00 €Prijs

Eleanore

Last but not least hebben we Eleanore, ze komt van de zeer gekende Euphorbia Ingens familie afkomstig uit Zuid-Afrika. Haar bijnaam is Cowboycactus door de typische vorm met meerdere armen. Officieel is Eleanore geen cactus, bij ons hoort ze er toch bij. 

Haar grootste vijand is water: nooit water geven als de grond niet droog is. Naar plaatsing zijn er geen hoge eisen, deze kamerplant kan op elke plaats in jouw interieur staan. Pas wel je waterschema aan naargelang het zonlicht!

Deze plant groeit zeer makkelijk en snel, heeft mooie vertakkingen en is zeer populair wegens zijn lagere prijs. 

  • Het kleinste formaat heb je al voor 79 euro. 

  • Een volgroeid exemplaar tot 240 cm heb je voor 499 euro.

Eleanor XL

Eleanor XL

289,00 €Prijs

Multi Dolores

Dit is de multi-Dolores, een meerstammige variant van de Pachycereus Pringlei oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. De cactussen bij ons beschikbaar worden in het zonnige Tenerife in volle grond gekweekt. Op 35 jarige leeftijd krijgen ze een nieuw leven bij iemand in de woonkamer. Omdat ze hun kindertijd in Tenerife hebben doorgebracht, hebben de planten een veel dikkere stam dan cactussen van dezelfde soort die in België worden opgevoed.

Deze meerstammige planten zijn beperkt beschikbaar. Interesse in een dolores met meerdere vertakkingen? Stuur ons gerust een mailtje en we gaan samen op zoek naar het perfecte exemplaar. 

Multi Dolores

Multi Dolores

1.199,00 €Prijs
Niet gevonden wat je zocht? 
Laat ons iets weten, wie weet hebben we het!

Cactuskiosk 
Michaël Frickel / Maur Derycke
+32 499 20 66 67 / +32 497 03 58 11

info@cactus-kopen.be

BE 0736 827 341

  • Grijs Facebook Icon
  • Instagram